Het Boskantoor

Individuele wandelcoaching:

Op weg naar zelfvertrouwen

 Stel je voor je bent vrij van de oordelen van anderen? Als je daar over fantaseert, hoe voel je je dan, wat doe je dan anders? In mijn coachtraject leer je hoe je dit echt gaat weten en voelen.

Het Boskantoor is HET coachtraject om te ontdekken hoe jij veel lekkerder in je vel komt te zitten.  Je gaat naar buiten, frist op en je ervaart hoe je wil zijn: sterk en vol zelfvertrouwen. Je ontdekt hoe je minder vriendelijker voor jezelf kunt zijn, waardoor je voor jezelf durft te kiezen.

Je ontdekt waar jouw sterke punten liggen en waar je echt behoefte aan hebt. Hierdoor ga je stappen zetten in jouw carrière  en privéleven.

De oplossing is een combinatie van verschillende ingrediënten: cognitief, emotie en gedrag. Op alle drie deze aspecten helpt het Boskantoor je verder. Je weet veel beter: wat wil ik denken, hoe kan ik met mijn gevoel omgaan en hoe gedraag ik me effectiever.

Hoe fijn is dat?

De heerlijke wandelingen vinden plaats in Tilburg – Breda en omstreken.

het Boskantoor

Hoe werkt het?

 • De eerste stap is dat je op onderzoek uit gaat naar jouw sterke kanten en behoeften.  We gebruiken hierbij een vragenlijst, het geeft je zicht op je sterke punten. Een verruiming van jouw kijk op jezelf. Het geeft inzicht.
 • Daarna ontdek je hoe waardevol het is om vriendelijk en mild voor jezelf te zijn. Door de zelfkritiek die we hebben, saboteren we onszelf. Juist door te oefenen en ervaren welk effect het op je heeft om mild voor jezelf te zijn, krijg je meer vertrouwen in jezelf.
 • alle wandelingen besteden we aandacht aan ontspanning, de natuur helpt daar precies bij. 
 • Nu heb je inzicht en mildheid ontwikkelt. Vervolgens ga je stappen zetten. Echt in actie komen. Concrete acties die je zelf bedacht hebt. Ze zorgen ervoor dat je daadwerkelijk een verandering aanbrengt in jouw leven. Je boekt succes. Het gevoel van in beweging zijn is heerlijk. Het geeft je een stevig zelfvertrouwen.

Het Boskantoor

Wat brengt het?

 

 • Focus op jouw sterke punten en jouw behoeften zorgen voor daadkracht. Hierdoor voel je je zelfverzekerd en neem je makkelijker beslissingen.
 • Je voelt en gedraagt je zelfverzekerder. Dit heeft een positief effect op jou en jouw omgeving.
 • Je kunt makkelijker met fouten en lastige situaties omgaan. Juist door een milde blik op jezelf te houden.
 • Je durft nee te zeggen. Het levert je tijd op.
 • Je durft keuzes  voor jezelf te maken en stappen te zetten. Bijvoorbeeld solliciteren naar die leuke functie.

Het Boskantoor

Wat doen we?

 • 5 fijne opfrissende wandelingen, van 1,5 uur met een professionele coach.
 • het traject duurt ongeveer 2 maanden
 • 1 sterke punten test: de manier om zelfvertrouwen te trainen
 • Na iedere wandeling krijg je oefeningen en/of opdrachten voor thuis. En spreken we af welke concrete stap jij de komende periode gaat zetten.
 • Een lekker drankje, op de mooiste plekken in het bos.
 • Investering 995 euro, vrijgesteld van btw
 • We wandelen in de mooie natuur rondom Tilburg en Breda. (woon je verder? We kunnen ook wandelend met elkaar bellen en het coachgesprek voeren, informeer gerust naar de mogelijkheden).
 • Na het traject is er de mogelijkheid om het Natuurlijk wandel je verder programma te volgen, een soort onderhoudscontract voor jouw welzijn.

 

Informatie of Vragen?

Klik op deze link voor meer details: Het Boskantoor – informatie

Starten met individuele coaching is logischerwijs een hele stap. Heb je nog vragen, al wil je niet meteen gecoacht worden? Neem gerust contact met me op. Klik hieronder om je vraag per mail te stellen.

individuele coaching
individuele coaching

Een spannende stap in de goede richting?

Het kan spannend zijn om individuele coaching aan te gaan. Zal het wel werken voor jou? Is het echt nodig? Dit is wat veel mensen denken wanneer ze een coachtraject overwegen. Mijn eerdere coach-klanten waren blij dat ze de stap hebben genomen om zich te laten coachen. Achteraf zeggen ze vaak dat ze het al veel eerder hadden willen doen.  Lees onder reacties wat eerdere coachees ervaarden in het Boskantoor.

Veel gestelde vragen

Wordt het traject vergoed? De zorgverzekeraar vergoed dit traject niet. Maar er zijn andere mogelijkheden:

 • Steeds vaker merk ik dat werkgevers bereid zijn de kosten te vergoeden. Om de talentontwikkeling van de medewerker te stimuleren of ter voorkoming van burn-out.  Een opleidingsbudget of een vitaliteitsbudget zijn vaak beschikbaar.

 • Aftrekken bij je belastingaangifte, zie voor de voorwaarden de site van de belastingdienst.
 • Zzp´ers kunnen de coaching opvoeren als kosten voor persoonlijke ontwikkeling en kunnen 21% btw terug vragen.

Wat doe je precies tijdens een wandeling? Tijdens de coachwandelingen kijk ik samen met jou preciezer naar waar je last van hebt en welke verlangens jij hebt. Deze twee vormen het uitgangspunt van de individuele coaching. We voeren een goed gesprek, ik luister, stel vragen en jij krijgt alle ruimte om antwoorden te geven. We doen oefeningen en iedere wandeling ga je met een concrete volgende stap huiswaarts waardoor je in beweging komt.

Is het zweverig? Gaan we bomen knuffelen? Nee in tegendeel, wandelcoaching is niet zweverig. Juist door het wandelen kom  je steviger met beide benen op de grond. Het helpt je om realistischer naar jezelf te kijken (in plaats van je te laten leiden door te kritische gedachten) en tot nieuwe inzichten te komen. Mocht je graag een boom willen knuffelen? Ik vind het prima :).

Wat als het regent? De wandelingen gaan altijd door ook als het nat is buiten. Een paraplu en goede regenkleding zijn de oplossing.

Een coach, die heb je toch pas echt nodig als je veel problemen hebt? Om gecoacht te worden is het niet nodig om diep in de put te zitten. Als je het vergelijkt met een auto: die breng je ook ieder jaar naar een garage voor een keuring. Waarom zou je dat niet doen als jij je persoonlijk wil ontwikkelen? Logisch toch om af en toe een apk voor jezelf af te nemen.