Overzicht in een drukke periode

Drukke tijden? Over uitzoomen en inzoomen.

Ik vind het een drukke periode. Qua werk, en privé. Je kunt het een luxe-probleem noemen. Een heleboel leuke uitjes mogen weer. Hoe heerlijk! Daarnaast lopen er een mooi aantal wandelcoachtrajecten en trainingen voor de wandelcoachopleiding op dit moment.

Ik ga dan in mijn agenda kijken om het overzicht te houden. Dat helpt aan de ene kant. Het geeft me overzicht. Als het ware zoom ik uit. Toch geeft het me ook stress: het idee dat ‘moet’ ik allemaal gaan doen. Hoe ga ik dit doen? Hoe zorg ik dat ik in balans blijf? Genoeg rust en overzicht heb?

Waarom heb ik hier toch last van, ook al heb ik overzicht en ziet mijn planning er weliswaar vol maar met genoeg ontspannende momenten uit?

Dit komt omdat ik na het uitzoomen, vergeet in te zoomen. Juist door mijn aandacht volledig te richten op de activiteit die ik op dat moment aan het doen ben, lukt het me om te ontspannen.

Door mijn focus te richten op hetgeen ik nu aan het doen ben kan ik de uitzoom-modus loslaten. Het lukt zelfs om ervan te genieten.

Ik zoom in: Wat is de eerste kleine stap waar ik nu aan kan beginnen? Wat ervaar ik om me heen op dit moment? Hoe voel ik me hierbij?

Het helpt, het resultaat hiervan is dat ik meer (ook niet altijd hoor) kan genieten van drukke periodes. Welke kleine stap kun jij nu nemen? Succes met inzoomen.

#coaching #zelfvertrouwen #werkenineenflow #ontdekjetalent #positiviteit #wandelcoaching #ontspannen #loopbaancoaching #hrm #tilburg #breda #dongen #gilzerijen