Ik heb geen talent

Nou ja in ieder geval ben ik in veel dingen redelijk goed. Ik blink niet uit in 1 ding. En aardig gevonden worden vind ik geen een talent.

Dit hoor ik in mijn coachtrajecten. Eigenlijk is het best logisch om dit te denken. We vergelijken onszelf toch met anderen, en zien dan bijvoorbeeld Adele een fantastische zangeres of Jan Smeekens als begenadigd schaatser. Toevallig zijn dat mensen die een heel opvallend talent hebben.

Jammer is om bijvoorbeeld het talent om aardig gevonden te worden te onderschatten. Omdat het je gewoon is, het je moeiteloos afgaat, vind je het niet bijzonder.
Maar ‘echt kunnen luisteren’ en ‘afstemmen op een ander’ zijn schaarse talenten die in veel beroepen essentieel zijn om succes te hebben – denk aan de zorg en commerciële dienstverlening.

Daarnaast is het niet zo dat als je jouw talent weet dat je er van vanzelfsprekend in kan uitblinken (denk aan alle trainingsrondjes die Jan schaatste). Je kunt wel groeien in jouw aangeboren sterke punten.

Wil jij jouw talenten ontdekken en ontwikkelen?

Het is nuttig om anderen hierbij te betrekken. Wat zeggen anderen over jou: welke complimenten krijg je? Je kunt ook de stoute schoenen aantrekken en de mensen om je heen eens vragen welke talenten ze bij jou zien. Handig is dan om te kijken naar welke vragen je stelt bijvoorbeeld:

🔥 Wat zijn volgens jou mijn 3 sterkste punten? Kun je voorbeelden geven wat je dan ziet bij mij?
🔥 Wanneer zie je dat ik ergens energie van krijg?
🔥Wat kost mij volgens jou minder moeite dan anderen?

Vind je het te direct om het te vragen, je kunt mensen ook een mail sturen met deze vragen. Het geeft je echt meer inzicht in waar je werkelijke talenten liggen. Hopelijk  kun je ze nu wel op waarde schatten.

Op mijn website heb ik ook nog een filmpje (onder het kopje gratis) over het ontwikkelen van je talent, je kunt het kijken en deze opdracht uitvoeren. Weer een laag die je legt in jouw talentontwikkeling.

Veel plezier, want het is ook heel erg leuk om je juist hier mee bezig te houden.

#talent #talentontwikkeling #coaching #zelfvertrouwen #werkenineenflow #ontdekjetalent #wandelcoaching #ontspannen #tilburg #breda #dongen #gilzerijen