Interview over Faalangst met AVANS punt

Studeren met faalangst: ‘Het was totale chaos in mijn hoofd’ – Punt. (avans.nl)

Bovenstaande tekst is de titel van een artikel. Ik werd geïnterviewd door Merel van Mol van Punt. het tijdschrift van Avans Hogeschool. Erg mooi om te doen. Minder faalangst, meer ontspanning levert zo veel meer studeerplezier op. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Ook werkten er 2 oud deelnemers van de training aan mee. Extra trots ben ik op hen, dat ze hier open over durven te zijn naar de buitenwereld. Dank je wel @gwenverhagen en @joooorik!

Al jaren geef ik training aan studenten van Avans. Ze hebben last van faalangst. Ik vertel ze altijd in het begin van de training dat de oplossing voor faalangst niet in 1 antwoord te vatten is. Het is een combinatie van verschillende veranderingen die je zelf in je leven kunt aanbrengen. Bijvoorbeeld meer ontspannen, en je studiestrategie aanpassen en vriendelijk voor jezelf zijn. Zo is het voor iedere student weer een andere combinatie die werkt.

De bouwstenen in de training zijn:

* successen vieren

* kleine stappen werken beter

* ontspanning

* mild en vriendelijk voor jezelf

* om kunnen gaan met lastige gevoelens als angst

* studiestrategie

* talenten die je helpen meer zelfverzekerd te worden

Wel geldt als je het niet uitprobeerd gaat het sowieso niet voor je werken. Daar draagt de training enorm aan bij: je gaat in actie komen om nieuwe dingen toe te passen.

Wel gek dat ik steeds van Riel genoemd word, zo is het wel heel officieel :).

Deze link kun je gebruiken om het hele artikel te lezen:

https://lnkd.in/eSjjZ7P4

#faalangst #faalangsttraining #faalangstdebaas #avans #wandelcoaching