Marian van Riel

Hoi! Ik ben Marian

Herfst 1985, in mijn rapportboekje schreef de meester: Marian werkt goed geconcentreerd met een hoog tempo en veel inzet. Ze staat enthousiast tegenover datgene dat ze gaat doen. Marian kan goed opschieten met haar klasgenootjes. Ze vertelt graag is open en spontaan. Werkt goed samen met anderen. Kan sfeer geven aan een groepje door haar opgewekte karakter.

Als ik dit terug lees dan vat het mij in de kern samen: positief, enthousiast, actie gericht & met een focus op het ontwikkelen van kwaliteiten. 

Leuk toch dat dat zo treffend geschreven werd over mij. Als ik de bovenstaande kwaliteiten verbind aan mijn leven nu. Dan klopt dat. Als wandelcoach ben ik samen met mensen op zoek naar hun sterke punten. Dat is dan weer een van mijn kwaliteiten. Daarnaast zijn we actie gericht bezig, tijdens het wandelcoachen kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik vind het heerlijk om te wandelcoachen.

Van sociotherapeut naar wandelcoach

mijn zoektocht

Toch is dit voor mij ook een zoektocht geweest. Na de basisschool was ik niet ineens wandelcoach. De middelbare school was voor mij een crime. De vakken hadden namelijk niets te maken met waar ik goed in ben. Zes jaar is lang wanneer je niet iets leert dat echt aansluit bij wat je kan.

Daarna kwam ik op het HBO – Social Work terecht. Daar draaide het ineens om: alle vakken waren interessant. Pedagogiek, Psychologie, Sociologie, Filosofie, Groepsdynamica, Gespreksvoering en ga zo maar door. Ik doorliep deze opleiding met vlag en wimpel.

Ik koos voor het mooie beroep van sociotherapeut in de kinderpsychiatrie. Ik deed dat met veel enthousiasme, maar het putte me ook uit. Ik kreeg burn-out verschijnselen. Moe en angstig was ik. Gelukkig kreeg ik de  tijd om uit te rusten en mij te bezinnen. Het was in die tijd dat er aan mij door iemand werd gevraagd: Jij bent wel goed in dat werk in de kinderpsychiatrie, maar is dit werk goed voor jou? Een vraag met veel betekenis.

Nee, dit werk was op de langere termijn niet goed voor mij. De zoektocht naar wat beter bij me paste begon.  Ik kreeg de kans om mij te ontwikkelen als trainer. Hoe gaaf was dat. Ik volgde een opleiding voor trainers bij Karin de Galan. Ik werkte als trainer al jaren met plezier bij de afdeling preventie van IndigoBrabant. Het trainersvak paste mij en past me nog steeds.

Toch knaagde er nog iets, ik wilde graag meer naar buiten en in beweging zijn. Ik volgde een fantastische opleiding tot wandelcoach, bij het Coachbureau. Nu kon ik mensen coachen, al wandelend in de natuur. Het is heerlijk om buiten te zijn. Zon of regen dat maakt niet uit. Ik ontdekte dat de natuur heel veel moois te geven heeft: verfrissing, ontspanning en inspiratie. 

Naast de mooie wandelingen die ik met mijn coachees maak, geef ik nu ook training aan wandelcoaches die bij de wandelcoachopleiding van Het Coachbureau het mooie vak van wandelcoach onder de knie willen krijgen.

Op dit moment heb ik het gevoel dat ik optimaal gebruik maak van mijn sterke punten. Een gevoel van dat het precies klopt wat je doet. Dat gun ik al mijn coachees. Een weg in kunnen slaan waarbij je ontdekt: als ik vanuit dit talent ga werken, dan krijg ik energie en voel ik me meer zelfverzekerd. Voor hen klopt het dan ook, en daar gaat mijn hart weer snellen van kloppen.

Warme groet,

Marian van Riel

Tot in het bos!

Geregistreerd  docent voor beroepsonderwijs.

 

Gecertificeerd wandelcoach

 

 

Gediplomeerd Social worker

 

 practitioner  niveau

 Gecertificeerd Birkman professional

 senior trainer post HBO

 Gecertificeerd Rots en water trainer