Ervaringen

Spannende stap richting een coach traject?

Het kan spannend  zijn om een coach traject aan te gaan. Zal het wel werken voor jou? Is het echt nodig? Dit is wat veel mensen denken wanneer ze een coach traject overwegen. Mijn eerdere coach-klanten waren blij dat ze de stap hebben genomen om zich te laten coachen. Achteraf zeggen ze vaak dat ze het al veel eerder hadden willen doen.

‘Ik wilde graag meer relaxt zijn en beter in mijn vel zitten. Sowieso het praten tegen iemand die ik niet ken vond ik erg fijn. Het gaf me het idee dat ik dit helemaal voor mezelf deed. Het buiten zijn tijdens de wandeling vond ik ook erg lekker. Marian is fijn om mee te praten en ook gemakkelijk. Ze stelt de juiste vragen. Na het coach traject voel ik me meer ontspannen, ik kies meer voor mijzelf en kijk meer naar wat ik echt wil.’

‘Ik waardeer je persoonlijke stijl van coaching: je laat mij vooral praten (zoals het een coach betaamt) maar brengt ook je eigen ervaringen en gevoel in op een authentieke manier.

Hierdoor voelde het voor mij vaak meer als een gesprek dan dat ‘ik op de werkbank’ lag.’

‘Wat mij betreft is Het Boskantoor het beste cadeau wat je jezelf kan geven: een aantal mooie wandelingen met een coach die uitstekend kan luisteren, prikkelende vragen stelt en helpt om inspiratie en energie te krijgen uit de omgeving om je heen.’

‘Ik was op zoek naar een coach waar ik zo nu en dan gesprekken mee kan voeren. Ik ben erfelijk belast met depressies. Het ging na een therapie van 3 jaar weer goed en dat wilde ik zo houden. Heb meerdere keren weer korte trajectjes therapie gehad. Als ik kleine terug valletjes had. Maar ben het beu m om de zoveel jaar toch weer te merken dat ik afglij en weer  hulp nodig heb. Ik dacht dat met een coach gewoon bij te houden. Iemand die me helpt mijn gedachten positief te houden.

Inmiddels heb ik al geleerd bij jou om aardig voor mezelf te zijn, dat ik er mag zijn, ook mijn imperfecties heb maar dat oke is.

Ik ontdekte hoe het me helpt ‘lichter’ te worden. Het ondersteund mij bij mij gedachten. Het is als het ware een stok achter de deur om zo nu en dan even stil te staan bij mezelf, mijn vaardigheden die ik in het verleden bij alle therapie al geleerd heb te blijven toe passen en zo het dagelijks leven goed aan te kunnen.

Ook hielp het Geen kans krijgen om slecht over mezelf te gaan denken, de lat te hoog te leggen, imperfecties te accepteren.

 In mijn leven pas ik het beeld van de bloemen toe. De dichte knop,  het bloemetje dat aan het open gaan was en de bloem die helemaal open stond. En dat in een mooie vrolijke frisse mooie gele kleur. Daarnaast de mooie berk die ik uitzocht met die ene door tak. Die maakte de boom imperfect maar niet minder mooi. Probeer de lat minder hoog te leggen.’

Persoonlijk begeleider, verstandelijk gehandicapten zorg.

‘Ik wilde een ‘prikkel’ voor mijn ontwikkelproces, een objectief iemand om mee te sparren over dingen waar ik tegenaan loop op het werk.

Ik vond het lastig om steeds gewezen te worden op dat ik niet assertief (genoeg) ben, dat ik mezelf wat meer mag laten zien, etc. Nu dat in het beoordelingsgesprek op het werk weer naar voren kwam wilde ik daar weer mee aan de slag.

Ik ontdekte dat het wandelen en daarbij de natuur waar je in bent, bij kan dragen aan het concreet maken van gedachten. Ik kon er beter over nadenken en het beter plaatsen dan wanneer ik het bijvoorbeeld op zou moeten schrijven.

Ik heb geleerd dat het goed is om te weten wat je zwakke en sterke punten zijn. Daarmee kun je bij jezelf veel dingen (in gedrag en gedachten) herkennen en erkennen. Het is ook goed om die zwakke en sterke punten concreet te hebben en erachter te komen wat dat voor je betekent in het dagelijks leven/in je werkzaamheden (qua taken, omgang met collega’s, ambities). Daarnaast vond ik het fijn om erachter te komen wat ik allemaal al gedaan heb om mezelf te ontwikkelen en dat op een rijtje te zetten.

 Ik voel me wat sterker omdat ik duidelijker weet waar ik voor sta en waar ik goed in ben. Ik weet ook waar ik minder goed in ben maar kan dit wat beter naast me neerleggen (daar niet per se de focus op leggen).

Ik ga me in mijn werk proberen te focussen op waar ik goed in ben en ik ga in die dingen investeren. Ik wil me verder graag focussen op dingen die ik zelf in de hand heb en andere dingen los kunnen laten.’

Tessa, calamiteitencoördinator 

 


‘Ik was vooral nieuwsgierig op aan de slag gaan in het bos. Ook had ik erg zin in een lekkere wandeling in het bos.

Ik ontdekte dat de eerste oefening om even aan te komen in het bos al een heerlijke start was. Ik was al helemaal in de relaxstand. Ik was erg tevreden over dat ik tijdens de wandeling sommige gedachten of gevoelens van me af kon laten glijden die in een kantoor omgeving mogelijk toch tot irritatie zouden leiden.

Ik ging ontspannen en met inspiratie naar huis.’

coach traject

Smaakt het naar meer?

Stap dan door in mijn Boskantoor. In het Boskantoor gaan we tijdens het coach traject dieper in op jouw vragen. Je ontdekt nog veel meer over jouw talenten. En je gaat milder en vriendelijker naar jezelf kijken. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.