Wat zijn jouw sterke punten?

Vaak krijg je deze vraag in een sollicitatiegesprek. Best lastig om daar precies woorden aan te geven, toch? Ook kun je over jezelf denken dat je niet ergens echt in uitblinkt. Je kijkt dan naar anderen en ziet dat zij een talent hebben, een topsporter of een muzikant. 

Ik coachte onlangs een meisje van 10 jaar. Zij wilde meer blije gedachten en beter slapen.

Samen gingen we op pad, en ontdekten waar haar sterke punten lagen. Dit zorgde ervoor dat ze veel meer blije gedachten kreeg. Juist omdat ze kleine stapjes ging zetten om meer gebruik te maken van haar talenten. Aan het einde van het traject vertelde ze dat het haar echt hielp om nu te weten waar ze goed in is en dat het erg leuk is om hier aandacht aan te besteden. Ze voelde zich krachtig. 

Het fijne vond ik dat ze op haar jonge leeftijd dit al ontdekte. Voor veel volwassenen is dit een zoektocht. Het is zo zinvol om te zoeken naar jouw eigen sterke punten. Voor jezelf is het misschien heel normaal dat je die eigenschap hebt en daardoor valt het je niet op. Toch zijn er taken waar je heel goed in bent en waar je geen moeite voor hoeft te doen. 

Ik ben er heilig van overtuigd dat aandacht voor jouw eigen talenten werkt. Voor mijzelf werkte het ook (lees hierover op mijn website, onder het kopje over mij). 

Juist als je op dit moment in een sleur zit of als je veel stress ervaart is het echt helpend om tijd te nemen en je te richten op dat waar jij goed in bent, waar je energie van krijgt.

Een manier om beter inzicht te krijgen in jouw sterke punten is om anderen ernaar te vragen. Zij zien jou anders dan dat jij jezelf ziet. Vaak in een positiever en meer realistisch daglicht.

Nu denk je misschien: Goed idee, maar hoe begin ik daarover? Een leuke aanleiding kan zijn om de volgende korte en speelse test over jouw Oertalent te maken: https://www.goedegebuure.info/gratis-online-test.html. Daarna kun je de uitkomst met een vriend bespreken of nog leuker maak samen de test en praat erover. Veel plezier!

Ik wens je een fijn en talentvol begin van de lente.

groeten,
Marian.

 

Op zoek naar jouw talenten?

Het Boskantoor werkt ook voor jou.
Ook in deze tijd mag en kan er gewandeld worden!

Ben op zoek naar jouw sterke punten?  Vind je het lastig om hier zelf achter te komen? Of lukt het je niet om er tijd voor te maken om op onderzoek uit te gaan?

Dan is mijn individuele wandelcoachtraject Het Boskantoor wellicht iets voor jou. Je ontdekt  jouw sterke punten, en hoe je concrete stappen kunt zetten om meer vanuit jouw talent te werken. Je zult merken dat het je meer werkplezier en energie oplevert. 

Met mijn coachklanten wandel ik op veilige afstand, heerlijk in de frisse buitenlucht. We zoeken rustige plekken op en lopen op handige tijdstippen.

De afgelopen periode had ik meerdere coachtrajecten lopen. Zij worden binnenkort afgerond. Ik heb weer plek voor een aantal nieuwe coachees. Meld je gerust aan voor de 1e gratis proefwandeling. En nieuw is: je kunt op mijn website heel makkelijk een proefwandeling inplannen.

Als je nog vragen hebt neem gerust contact met mij op!
Ik wens je een warme wintertijd, groeten Marian.
0638619939

Ervaringen vanuit het Bos vol talenten,

Wat wilde je bereiken met dit coachtraject?                  
Een (nog) beter inzicht in mijzelf, waar ik energie vandaan haal en wat ik te bieden (en niet) heb.
Wat meer rust en tevredenheid over mijn werk en privé

Wat ontdekte je wat bruikbaar was?
Het belangrijkste inzicht uit het hele traject voor mij was dat mijn behoefte aan onafhankelijkheid. zorgt voor onvermijdbare spanning en ontevredenheid over de functie die ik nu en in het verleden heb vervuld. Een stap naar zelfstandigheid lijkt me daarbij niet alleen een wens maar ook logische stap die waarschijnlijk veel beter bij me past.

En wat nog meer?
Veel wat praktischere technieken en manieren om te kijken naar mijn eigen energie en omgeving.
Meer waardering voor mijn omgeving en deze zien als een bron van inspiratie en energie.

Wat deed de wandelcoach, Marian, goed?
Ik waardeer je persoonlijke stijl van coaching: je laat mij vooral praten (zoals het een coach betaamt) maar brengt ook je eigen ervaringen en gevoel in op een authentieke manier. Hierdoor voelde het voor mij vaak meer als een gesprek dan dat ‘ik op de werkbank’ lag.
De samenvattingen die je stuurt zijn erg prettig 
En natuurlijk uitstekende catering!

Stel je voor iemand denkt erover na om een wandelcoachtraject te gaan doen bij Bureau Boslucht. Wat zou jij deze persoon vertellen?
Wat mij betreft is het beste cadeau wat je jezelf kan doen: een aantal mooie wandelingen met een coach die uitstekend kan luisteren, prikkelende vragen stelt en helpt om inspiratie en energie te krijgen uit de omgeving om je heen.