Ontspannen tijdens zomerse stress

Al een weekje ging ik op vakantie. Met vrienden op een camping. Ingrediënten voor succes dacht ik. Echter het ontspannen ging eigenlijk niet zo heel goed. Want met corona-maatregelen rekening houden is voor mij vermoeiend. Ik vind het praten met meerdere mensen op 1,5 meter afstand veel energie kosten. Ook het naar het toilet gaan op een camping: het steeds weer poetsen van  de wc`s. Het alleen boodschappen doen. Het niet zomaar met z`n allen bij een kampvuur kunnen zitten in de avond. En juist om het voor iedereen veilig te houden wil ik hier bewust mee om gaan. 

Echter het lukte me niet zo goed om te ontspannen. Ik vond het maar vreemd: eindelijk was ik op vakantie op een mooie plek met leuke mensen. En toch… ik voelde me niet echt ontspannen. 

Nu achteraf terugkijkend is het logisch dat ik me niet zo goed kon ontspannen. Ik was te veel aan het nadenken. Ik `zat` te veel in mijn hoofd. Ik dacht steeds na over hoe het nu allemaal moest en hoe het anders was zonder de maatregelen. Het kostte me meer moeite. Dit is een nieuwe situatie, een soort van: het nieuwe op vakantie gaan. Natuurlijk voel ik me meer bezorgd dan vorige vakanties. 

Gelukkig hadden we een groepswandelcoaching gepland. Met 4 vrienden gingen we wandelen met Margaretha Smit, avontuurlijke wandelcoach. We hadden haar gevraagd om ontspanning en een vakantiegevoel. Ze nam ons mee in een ontspannende wandeling op het prachtige Dwingelerveld. Het leek wel alsof er een last van me af viel. Juist het bewust ontspannen hielp me enorm. Ik had het echt even nodig om gecoacht te worden om bewust te ontspannen. De oefeningen, het wandelen en de tijd voor mezelf zorgden ervoor dat ik een diepere ontspanning ervoer in m`n lijf. 

De rest van de vakantie beleefde ik relaxter. Ik kon het meer los laten en dacht minder na bij alle maatregelen. We maakten plezier. Gingen klimmen en vlotvaren. Het vakantiegevoel kwam toch!

Wil jij nu ook dieper ontspannen en kun je daar een zetje bij gebruiken? Neem een wandelcoach in de arm. Op deze website zie je welke wandelcoach er bij jou in de buurt actief is: https://wandelcoach.nl/wandelcoaches/, makkelijk voor als je toch in Nederland of België op vakantie bent.
Of zoek een wandelmeditatie/ wandelcoaching op YouTube / Spotify. Daar kun je meerdere begeleide ontspanningsoefeningen vinden. En wandel je om echt bewuster te ontspannen.

Veel zomers genot gewenst,
Groeten Marian.